Stichting Art Culture organiseert een breed scala aan projecten. De ene keer betreft het om een buitenfestival  en de andere keer om een realisatie van een kunstwerk. Of wat dacht je van een pop-up store of een theateravond? Het kan allemaal in samenwerking met Stichting Art Culture. Kenmerkende elementen voor deze projecten is de kleurigheid, de humor en het hebben van een tikkeltje zelfspot.

Fiets mee met ‘Dwars door Almere – Rondje Weerwater (17 juni), Poort (1 juli), Haven (15 juli) en Buiten (29 juli)

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal te beleven valt in Almere? Heb je zin om een frisse neus te halen? En heb je altijd al een leuke fietsroute willen rijden? Fiets dan mee tijdens het gratis fiets event ‘Dwars door Almere’ van Stichting Art Culture in samenwerking met de gemeente Almere. Met behulp van een fietsroute- en stempelkaart fiets je langs diverse lokale ondernemers en initiatiefnemers. Bij elke locatie valt iets te beleven. Bij een volle kaart krijg je een medaille.

Er zijn vier edities van dit gratis fiets event.

Zaterdag 17 juni  – Rondje Weerwater
11:00 tot 17:00 uur
MEER INFO


Zaterdag   1 juli – Almere Poort
11:00 tot 17:00 uur
MEER INFO


Zaterdag 15 juli – Almere Haven
11:00 tot 17:00 uur


Zaterdag 29 juli – Almere Buiten
13:00 tot 17:00 uur

Hoe fiets je mee tijdens Dwars door Almere?
Meld je vooraf aan door middel van een privébericht te sturen via de Facebookpagina DwarsDoorAlmere of stuur een e-mail naar info@startculture.com. Je ontvangt dan van Stichting Art Culture meer informatie. Let op: de eerste 200 aanmeldingen per editie hebben recht op de stempelkaart, wees er dus snel bij!

Wil je op op de bonnefooi van start gaan? Dat kan!
Kijk dan op de  https://www.facebook.com/dwarsdooralmere/ of op deze website waar het opstappunt is. (Zie projecten).

top-sjoppingmol2

Naast collecties van Almeerse ondernemers is er dit keer ook een collectieaanvulling van andere creatieve ondernemers uit Flevoland.
Voor de winkelende klant zal het weer een beleving an sich worden om de winkel te bezoeken.

Kom lekker struinen in de winkel. Laat je verrassen met bijzondere collecties van zelfgemaakte producten en unieke ingekochte items zoals kunst, design, ambacht, bijzondere cadeaus, vintage, grafisch werk, accessoires, snuisterijen, tuinartikelen en living items.

Openingstijden:

Maandag 13:00-18:00
Dinsdag t/m Vrijdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-21:00
Zaterdag 10:00-17:00

Zuideinde 11
Almere Buiten

top-groentesoep6e editie van gratis groen festival met Creative Market, theater, dansoptredens, muziek, food en nog veel meer! Zaterdag 30 september 2017 – Globeplein Almere Buiten

Meer info: https://www.facebook.com/Groentesoep-Festival-1453879684927881/?fref=ts

Video door: Kladwerk.com

top-creativemarketDe Creative Market van Stichting Art Culture is een veelzijdige markt met een bijzonder niet-standaard aanbod van producten, diensten en etenswaar.  De organisatie van de Creative Market is vanuit diverse invalshoeken mogelijk. Thema’s als duurzaamheid, bewonersparticipatie, kerst en stimulering van Almeers creatief ondernemerschap zijn voorbeelden hiervan.

Video door: Ri4-Beyond Imagination

Een aandeel in een goede startEen gezonde start met Erik Fakkeldij, Rabobank en Stichting Art Culture

Kunstenaar Erik Fakkeldij heeft in samenwerking met Stichting Art Culture een fruitschaal voor Rabobank Almere ontworpen en vervaardigd. De fruitschaal bestaat uit meerdere tandwielen in verschillende groottes staat daarmee symbool voor verbinding. De schaal is een onderdeel van het “goede start pakket” van de Rabobank en verwijst  naar initiatieven die in 2015 bij Rabobank Almere op het programma staan. Deze initiatieven staan in het teken om persoonlijk fitter en zakelijk nog duurzamer en succesvoller te worden.

Stichting Art Culture bundelt de krachten van creatief en ondernemend talent uit Almere. De Stichting realiseert kunstzinnige en creatieve evenementen, projecten en activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het kunstwerk ‘In Verbinding’, de pop-up store ‘Sjopping Mol’, het Groentesoep Festival en de Creative Market.

Kunstenaar Erik Fakkeldij heeft de schaal ontworpen en vervaardigd. Erik is beeldend kunstenaar en werkt met uiteenlopende materialen zoals glas, hout, staal, steen en fietsonderdelen. Het is Erik Fakkeldij op het lijf geschreven om basismateriaal als een tandwiel te gebruiken voor deze schaal.

De schaal is voor Rabobank Almere in een oplage van 100 stuks vervaardigd en zal ook verkocht worden tijdens de vervolgeditie van de pop-up store Sjopping Mol van Stichting Art Culture.

Voor meer informatie surft u naar www.rabobank.nl/almere en www.fakkeldij.nl

top-inverbindingIn Tussen de Vaarten maken bewoners voor bewoners dit voorjaar samen een nieuw kunstwerk. Dit kunstwerk is een brug van boomstammen en vormt straks een ontmoetingsplek in de wijk. De brug staat symbool voor de binding tussen bewoners van Tussen de Vaarten. Het ontwerp van dit kunstwerk is van de Almeerse kunstenares Mira Ticheler (AlaMira) en krijgt de naam ‘In Verbinding’.

content-inverbinding

Meer weten?
Voor meer informatie over de ontwikkelingen van het kunstwerk ‘In Verbinding’: Kijk op de facebookpagina ‘www.facebook.com/in.verbinding’.

Samenwerking
Het kunstwerk ‘In Verbinding’ is een project van bewoners voor bewoners, in samenwerking met Stichting Art Culture en AlaMira. Het initiatief wordt gesteund door Ymere en de gemeente Almere.

Annemarie Jorritsma heeft het nieuwe kunstwerk ‘In Verbinding’ onthuld

top-apollo5

Apollo 5 van Stichting Art Culture is in opdracht van het Apollo Hotel waarbij in het gehele hotel van kamers tot lobby een culturele programmering plaats vond. De eerste editie trok 1.500 bezoekers.

Video door: Rozeartdigital

top-factor24Factor 24 van Stichting Art Culture is een project in opdracht van de Gemeente Almere om de programmering van de kunstetalages in het centrum van Almere Buiten te organiseren met ieder seizoen een andere invulling.

Bingow met Tante Samantha | Factor 24 Thema avond

top-nachtmispoesDe Nachtmispoes van Stichting Art Culture is een theatrale nachtmis met een knipoog naar de poes. De foute stoute avond die toch voor iedereen toegankelijk is met programmaonderdelen zoals zwoele gedichten, Nachtmispoes Verkiezing, pimp je porseleinen poesje workshop en de bingow met poezenprijzen.


Video door: Ri4-Beyond Imagination

top-poortjesmarktDe Poortjes Markt van Stichting Art Culture was een onderdeel van het Poort Festival in 2013. De Poortjes Markt maakte de ondernemers uit Almere Poort zichtbaar. Tevens was er een culturele programmering op het podium van artiesten uit Almere Poort.  Kortom een markt van voor en door bewoners uit Poort. De opdrachtgever was de Gemeente Almere. Door toevoeging van de Poortjes Markt heeft het festival zich ontwikkeld van een kleinschalig naar een grootschalig evenement met respectievelijk 500 naar 2.500 bezoekers.

top-startcultureHet Start Culture Festival van Stichting Art Culture was een buurtfestival in Almere Stad in 2010. Het betrof een poppodium, een Creative Market, een DJ-podium, diverse exposities, workshops en theater. Het Start Culture Festival trok 2.500 bezoekers.