Stichting Art Culture organiseert een breed scala aan projecten. De ene keer betreft het om een buitenfestival  en de andere keer om een realisatie van een kunstwerk. Of wat dacht je van een pop-up store of een theateravond? Het kan allemaal in samenwerking met Stichting Art Culture. Kenmerkende elementen voor deze projecten is de kleurigheid, de humor en het hebben van een tikkeltje zelfspot.

KKDA

Fiets mee met ‘Kris Kras door Almere’

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal te beleven valt in Almere? Heb je zin om een frisse neus te halen? En heb je altijd al een leuke fietsroute willen rijden? Fiets dan mee tijdens het gratis fiets event ‘Kris Kras door Almere’ van Stichting Art Culture in samenwerking met de gemeente Almere. Met behulp van een fietsroute- en stempelkaart fiets je langs diverse lokale ondernemers en initiatiefnemers. Bij elke locatie valt iets te beleven. Bij een volle kaart krijg je een medaille.

Kris Kras door Almere Haven
Zaterdag 23 juni – 13:00 – 17:00 uur 
MEER INFORMATIE

Kris Kras door Almere Stad
Zaterdag 14 juli – 13:00 – 17:00 uur 
MEER INFORMATIE

‘Like’ ons op https://www.facebook.com/kriskrasdooralmere

top-groentesoep7e editie van gratis groen festival met Creative Market, theater, dansoptredens, muziek, food en nog veel meer! Zaterdag 22 september 2018 – Globeplein Almere Buiten
Meer info op: http://www.startculture.com/?page_id=1548
en
https://www.facebook.com/Groentesoep-Festival-1453879684927881/?fref=ts

Video door: Kladwerk.com

top-sjoppingmol2

Een tijdelijke winkel met unieke collecties van flevolandse ondernemers ondee één dak met diverse culturele activiteiten!

top-creativemarketDe Creative Market van Stichting Art Culture is een veelzijdige markt met een bijzonder niet-standaard aanbod van producten, diensten en etenswaar.  De organisatie van de Creative Market is vanuit diverse invalshoeken mogelijk. Thema’s als duurzaamheid, bewonersparticipatie, kerst en stimulering van Almeers creatief ondernemerschap zijn voorbeelden hiervan.

Video door: Ri4-Beyond Imagination

Een aandeel in een goede startEen gezonde start met Erik Fakkeldij, Rabobank en Stichting Art Culture

Kunstenaar Erik Fakkeldij heeft in samenwerking met Stichting Art Culture een fruitschaal voor Rabobank Almere ontworpen en vervaardigd. De fruitschaal bestaat uit meerdere tandwielen in verschillende groottes staat daarmee symbool voor verbinding. De schaal is een onderdeel van het “goede start pakket” van de Rabobank en verwijst  naar initiatieven die in 2015 bij Rabobank Almere op het programma staan. Deze initiatieven staan in het teken om persoonlijk fitter en zakelijk nog duurzamer en succesvoller te worden.

Stichting Art Culture bundelt de krachten van creatief en ondernemend talent uit Almere. De Stichting realiseert kunstzinnige en creatieve evenementen, projecten en activiteiten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het kunstwerk ‘In Verbinding’, de pop-up store ‘Sjopping Mol’, het Groentesoep Festival en de Creative Market.

Kunstenaar Erik Fakkeldij heeft de schaal ontworpen en vervaardigd. Erik is beeldend kunstenaar en werkt met uiteenlopende materialen zoals glas, hout, staal, steen en fietsonderdelen. Het is Erik Fakkeldij op het lijf geschreven om basismateriaal als een tandwiel te gebruiken voor deze schaal.

De schaal is voor Rabobank Almere in een oplage van 100 stuks vervaardigd en zal ook verkocht worden tijdens de vervolgeditie van de pop-up store Sjopping Mol van Stichting Art Culture.

Voor meer informatie surft u naar www.rabobank.nl/almere en www.fakkeldij.nl

top-inverbindingIn Tussen de Vaarten maken bewoners voor bewoners dit voorjaar samen een nieuw kunstwerk. Dit kunstwerk is een brug van boomstammen en vormt straks een ontmoetingsplek in de wijk. De brug staat symbool voor de binding tussen bewoners van Tussen de Vaarten. Het ontwerp van dit kunstwerk is van de Almeerse kunstenares Mira Ticheler (AlaMira) en krijgt de naam ‘In Verbinding’.

content-inverbinding

Meer weten?
Voor meer informatie over de ontwikkelingen van het kunstwerk ‘In Verbinding’: Kijk op de facebookpagina ‘www.facebook.com/in.verbinding’.

Samenwerking
Het kunstwerk ‘In Verbinding’ is een project van bewoners voor bewoners, in samenwerking met Stichting Art Culture en AlaMira. Het initiatief wordt gesteund door Ymere en de gemeente Almere.

Annemarie Jorritsma heeft het nieuwe kunstwerk ‘In Verbinding’ onthuld

top-apollo5

Apollo 5 van Stichting Art Culture is in opdracht van het Apollo Hotel waarbij in het gehele hotel van kamers tot lobby een culturele programmering plaats vond. De eerste editie trok 1.500 bezoekers.

Video door: Rozeartdigital

top-factor24Factor 24 van Stichting Art Culture is een project in opdracht van de Gemeente Almere om de programmering van de kunstetalages in het centrum van Almere Buiten te organiseren met ieder seizoen een andere invulling.

Bingow met Tante Samantha | Factor 24 Thema avond

top-nachtmispoesDe Nachtmispoes van Stichting Art Culture is een theatrale nachtmis met een knipoog naar de poes. De foute stoute avond die toch voor iedereen toegankelijk is met programmaonderdelen zoals zwoele gedichten, Nachtmispoes Verkiezing, pimp je porseleinen poesje workshop en de bingow met poezenprijzen.


Video door: Ri4-Beyond Imagination

top-poortjesmarktDe Poortjes Markt van Stichting Art Culture was een onderdeel van het Poort Festival in 2013. De Poortjes Markt maakte de ondernemers uit Almere Poort zichtbaar. Tevens was er een culturele programmering op het podium van artiesten uit Almere Poort.  Kortom een markt van voor en door bewoners uit Poort. De opdrachtgever was de Gemeente Almere. Door toevoeging van de Poortjes Markt heeft het festival zich ontwikkeld van een kleinschalig naar een grootschalig evenement met respectievelijk 500 naar 2.500 bezoekers.

top-startcultureHet Start Culture Festival van Stichting Art Culture was een buurtfestival in Almere Stad in 2010. Het betrof een poppodium, een Creative Market, een DJ-podium, diverse exposities, workshops en theater. Het Start Culture Festival trok 2.500 bezoekers.