Route 46

groentesoep festival

Poort sociaal - Tomatensoep festival

kris kras door almere

Route 46

Route 46

Almere heeft jaarlijkse een eigen atelierroute nodig die naar mate de traditie vordert een duidelijke Almeerse identiteit gaat krijgen. Route 45 wordt gehouden in het laatste weekend van November en 1 doordeweekse dag waarop Almere haar geboortejaar viert. Voor het jaar 2021 is dit op zater, zon- en dinsdag 27, 28 en 30 November. Naast het jubileumjaar is November de maand waarin de feestdagen naderen en bezoekers geneigd zullen om alvast cadeautjes te kopen.

Route 45 streeft naar een 45-tal atelieradressen verspreid over de 5 stadsdelen van Almere. Haven zal van nature sterk vertegenwoordigd zijn, maar ook de andere stadsdelen dragen hun steentje bij aan een kwalitatieve atelierroute.

De Atelier Route Almere wordt een traditie. In het jaar 2022 zal het Route 46 heten met 46 deelnemende ateliers, 2023 Route 47 met 47 ateliers tot en met 2026 waarin Almere haar 50 jarig bestaan gaat vieren. Atelier Route Almere heet dat jaar Route 50. Door Atelier Route Almere in 6 jaar te laten doorontwikkelen tot een volwaardige atelierroute geven wij kunst & cultuur een prominente plek in de viering van Almere 50 jaar.

Op zat, zon en 2023 woensdag (de dag dat Almere 45 jaar bestaat) zullen de atelierhouders hun atelier openstellen van 11-17 uur en zal de atelieroute voor iedereen te bezoeken zijn.

Stichting art culture
Stichting Art Culture organiseert festivals en events. Je hoeft niet verder te zoeken dan je neus lang is, want er is ALMEER dan je denkt.
algemene informatie