Route 46

groentesoep festival

Poort sociaal - Tomatensoep festival

kris kras door almere

GROENTESOEP FESTIVAL

GROENTESOEP FESTIVAL

Het Groentesoep Festival is een bestaand project van Stichting Art Culture en heeft tot op heden 8 edities geteld. Net zoals groentesoep bestaat dit evenement qua programmering uit diverse ‘groene’ ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn, akoestische optredens van bands en een Creative Market Green Edition met een divers aanbod van ondernemers met een duurzame collectie, straattheater en foodtrucks. Uiteraard is er ook biologisch eten te verkrijgen dat geserveerd wordt uit bijzondere voertuigen zoals bijvoorbeeld oldtimers en maffe busjes. Elke editie heeft ‘groene toevoegingen’ die telkens weer anders zijn zoals exposities, een Vintage Fashion Parade of een fotoshoot. De laatste editie van het Groentesoep Festival trok in het centrum van Almere Buiten 10.000 bezoekers.

Doelstellingen Groentesoep Festival:

  • Het zichtbaar maken van creatief (Almeers) duurzaam ondernemerschap

  • Het bieden van reuring

  • Verbinding maken met ondernemers

  • De bezoeker op een losse manier in aanraking laten komen met groene en duurzame initiatieven

De laatste editie van het GSF vond plaats in 2019 en telde maar liefst 60 kramen waarvan 20 standhouders van goede doelen kwamen en de overige 40 kraamhouders met creatieve, duurzame producten stonden als, slow-fashion, biologische groente en fruit, gepimpte kastjes, oorbellen van oude boeken, een duurzame kapper, kunstenaars waarbij het publiek aan kon haken bij het creatieve proces etc. Er waren 3 podia verspreidt over 3 pleinen in het centrum waar van een goed gevulde programmering te genieten was. Denk aan dansscholen (bewegen), semi akoestische optredens, een talentenjacht met jonge kinderen (De Schoor), uitreiking Growing Green Speld, een tweetal hoofdacts met popmuziek en rap (urban, allochtone achtergrond). Er was mobiele straattheater die de pleinen verbond. En er waren foodtrucks met biologische hapjes en drankjes. En als klap op de vuurpijl waren er 9.500 bezoekers. Officieel geteld door een onderzoeksbureau ingeschakeld door Almere City Marketing.

Kengetallen:

– 60 kramen (20 goede doelen, 40 creatieve invulling)

– 10 ambachten

– 3 podia met programmering als dans zang en theater

– 2 straattheateracts

– Verbinding tussen de pleinen door middel van een heel lange groene loper

– 9.500 bezoekers

– Zon

– Gezelligheid

Stichting art culture
Stichting Art Culture organiseert festivals en events. Je hoeft niet verder te zoeken dan je neus lang is, want er is ALMEER dan je denkt.