Route 47

groentesoep festival

Poort sociaal - Tomatensoep festival

kris kras door almere

KRIS KRAS DOOR ALMERE

KRIS KRAS DOOR ALMERE

Kriskras op de fiets door Almere: de leukste manier om je eigen stad te ontdekken

 

Wat is de leukste manier om je eigen omgeving eens op een andere manier te ontdekken? Juist, op de fiets! Want al fietsend zie je meer en geniet je meer. Dat geldt helemaal voor Almere: een stad met maar liefst 440 km aan vrijliggende fietspaden. Geen wonder dat het gratis fietsevent Kris Kras door Almere ieder jaar aan populariteit wint.

 

Met behulp van een route- en stempelkaart fietsen de deelnemers kriskras door hun eigen stad. Ze komen langs unieke adresjes, waar ze anders misschien niet zo snel zouden komen. Lokale ondernemers, professionals en initiatiefnemers stellen met plezier hun deuren open. Stuk voor stuk regelrechte pareltjes in de buurt. Op elke locatie valt iets te beleven en bij een volle stempelkaart krijgen de deelnemers een medaille. De medailles zijn inmiddels echte collectors items geworden.

 

Kris Kras door Almere is een concept van Stichting Art Culture. Het evenement zorgt voor verbinding in de wijk tussen ondernemers en bewoners. Het geeft een stimulans aan de wijkeconomie en is een gezond dagje uit voor jong en oud. Kris Kras door Almere trekt niet alleen fietsers uit de directe omgeving, maar ook uit de andere Almeerse stadsdelen.

 

Kris Kras door Almere Hout 2023 

Kris Kras door Almere 2023 zal in het teken staan van groen. 

 

Zaterdag 9 september Kris Kras door Almere Hout


 

Er worden verbanden gelegd met initiatieven als:

– De Groene Buur

– De Bezige Buur

– Kunstambassadeurs

 

2023 tijden en programmering

Kris Kras door Almere wordt in het weekend van Growing Music georganiseerd en is van 11:00 – 17:00 uur. Vanaf 10 uur inschrijven en de fietsers kunnen daadwerkelijk starten om 11:00 uur. In stadsdeel worden er 15 adresjes/ haltes geselecteerd. Fietsers willen graag tijd per halte, anders wordt het zo’n race tegen de klok en moeten de fietsers bij de deelnemers te snel afhaken. Dat is voor niemand fijn. Er zal in de fietsroute ook een aantal acts, adressen ingebreid worden die voor kinderen leuk en gezellig zijn.

Stichting art culture
Stichting Art Culture organiseert festivals en events. Je hoeft niet verder te zoeken dan je neus lang is, want er is ALMEER dan je denkt.