Route 46

groentesoep festival

Poort sociaal - Tomatensoep festival

kris kras door almere

poort sociaal-tomatensoep festival

POORT SOCIAAL-TOMATENSOEP FESTIVAL​

Het festival Poort Sociaal is 6 jaar geleden ontstaan vanuit de gedachte om bewoners met een beperking die in Poort wonen en in een sociaal isolement geraakte, zichtbaar te maken voor de buurt en in contact te brengen met buurtbewoners.

Aanvankelijk was daar een “open dag” voor georganiseerd. Het succes van de eerste dag leverde de vraag en behoefte op van andere organisaties om te mogen participeren. Daarmee was een buurtfestival geboren dat inmiddels uitgegroeid is tot “Het festival” in Poort. Het concept van het festival Poort bestaat uit een bescheiden infomarkt met stands van Politie, maatschappelijke instellingen, verenigingen en kleine winkeliers voor kinderen is er een kidsplein met diverse attracties voor kinderen van 5 – 20 jaar. Het grote podium wordt gebruikt voor buurtgebonden dansscholen, koren en Almeerse artiesten die voor een zeer bescheiden gage optreden. Sinds 2 jaar is de gratis buurtbrunch “het” grote succes van het festival. Meer dan 300 buurtbewoners, veelal mensen met een kleine beurs, genieten van de broodjes en de ambiance en vooral van elkaar. Echter, wij denken dat het nu tijd is om een grote sprong voorwaarts te maken en meer publiek uit het staddeel Poort en andere delen van Almere te trekken, waardoor de levendigheid in Poort en het “Samen in Poort” gevoel wordt versterkt. Mensen maken de stad geldt ook voor Poort. Toch gebeurt er nog te weinig aan culturele, creatieve en recreatieve uitingen voor bewoners. Hiervoor heeft de organisatie contact gezocht met het gebiedskantoor, Almere Citymarketing, Almere Growing Green Cities en Startculture. Laatstgenoemde is o.a. organisator van het Groentesoepfestival in Almere Buiten.

De naam Groentesoep Festival ontleent zich aan het feit dat het festival is samengesteld met tal van verschillende ingrediënten zoals gezonde voeding, biologische kweek, kunt een cultuur, maatschappelijke instellingen, retail etc.

Tomatensoep Festival

Het Groentesoep Festival (GSF) is al jaren een succes in Almere en omstreken. 8 jaar geleden begonnen op de Kemphaan en na twee jaar ‘verhuisd’ naar het centrum in Almere Buiten. Daar groeide en ontwikkelde het festival zich respectievelijk in aantallen bezoekers en inhoud van de programmering. Omdat we de naam GSF uniek voor Almere buiten willen reserveren is er voor gekozen om dezelfde programmering voor Poort de naam Tomatensoepfestival te geven.

tOMATENSOEP FESTIVAL AANMELDEN

Stichting art culture
Stichting Art Culture organiseert festivals en events. Je hoeft niet verder te zoeken dan je neus lang is, want er is ALMEER dan je denkt.